Sok od Aronije 100%

Ljekovita svojstva prirodnog soka od aronije teško je nabrojati odjednom, a da pritom nešto ne izostavimo. Mnoga su istraživanja otkrila da ova biljka tamnih bobica poboljšava cirkulaciju krvi, a da svakodnevnim korištenjem smanjuje razinu kolesterola i triglicerida te na taj način štiti naš kardiovaskularni sistem. Odlično pročišćava krv, ublažuje migrenu i glavobolju, povoljno djeluje na želudac i crijeva, zaustavlja proljev, smanjuje visok tlak, sprečava razvoj bakterijskih i virusnih infekcija te popravlja imunitet.

Sok od aronije ima blagotvoran utjecaj na jetru i žuč jer ih pročišćava i omogućuje pravilan rad ovih organa. Važno je napomenuti da on potiče izlučivanje štetnih tvari iz organizma, regulira pravilan rad hormona štitnjače i gušterače. Poznato je da u današnje vrijeme postoji mnogo ljudi koji su oboljeli od raka, tako da je veoma važno poduzeti mjere predostrožnosti uz matični sok od aronije.

Možete se hraniti zdravo, baviti se fizičkim aktivnostima, ali isto tako možete uzimati i ovaj domaći sok od aronije za kojeg je znanstveno dokazano da pomaže u prevenciji najtežih bolesti. Zbog visokog sadržaja antioksidansa sprečava pojavu raka i pomaže u liječenju malignih oboljenja tako što uništava ćelije raka. Također pomaže i kod Alzheimerove bolesti.

Čudnovato ali i istinito, aronija također nudi i zaštitu od bolesti očiju, tj. mišićne degeneracije očiju. Ovo je neizlječiva bolest koja dovodi do sljepoće. Istraživanja su pokazale da osobe koje konzumiraju sok od aronije imaju manje šanse za dobivanje ove bolesti. Aronija potiče i zarastanje rana, usporava starenje kože i organizma, sprečava nastanak bora te štiti od negativnog UV zračenja. I za kraj da sumiramo dojmove, sok od aronije je svakako odlična investicija za naše zdravlje.